Zoek je een reden om een mailing uit te sturen?

Soms is er een heel organisch moment om een kaartje te sturen naar je klantenbestand; omdat het bedrijf 20 jaar bestaat, omdat jullie een nieuwe dienst aanbieden of omdat de baas met pensioen gaat. Soms wil je wel een teken van leven geven, maar twijfel je of je wel iets te vertellen hebt, en aan wie dat dan zou zijn. Welnu, laten we daar iets aan doen. Want het is niet zo moeilijk…

Pasen is een nieuw begin: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het is Lente! De bomen lopen uit, de bloembollen doen behoorlijk hun best en de schappen liggen vol paaseitjes. Pasen staat voor de deur. Pasen is een ideale aanleiding om weer contact te zoeken met je klantenbestand. Of het er nu om gaat je clientèle eraan te helpen herinneren dat het hoog tijd is de zomerbandjes erop te leggen, een nieuw kapsel, een nachtje weg te plannen, weer eens uit eten te gaan, of gewoon om het leven te vieren; Pasen is hét moment voor een nieuw begin. En dus een perfecte aanleiding om in de pen, of in het toetsenbord te klimmen.

Nieuwe kansen zitten óók in je CRM-bestand

Het is dus handig om te bedenken wie je wat wilt gaan vertellen. We geven een paar tips!

Wat willen je klanten?

Het is belangrijk voor mensen om gezien te worden. Persoonlijke attentie en contact. Dus geef ze dat. Het is heel eenvoudig, creëer een contactmoment en zo haal je de banden aan. En dat kan ook op een hele voordelige manier.
Mensen zijn de kern van je bedrijf, en ook waarschijnlijk de reden voor veel ondernemers om überhaupt met een eigen bedrijf te beginnen. Laat die nieuwsgierigheid en oprechte interesse in je klanten je leiden in je reclame-uitingen.

En doe je dit via MonkeyMails? Dan kun je het zelf eenvoudig doen; maak je kaart, schrijf per adres naar wens een persoonlijke boodschap en een dag later kan hij al bij je klanten op de mat liggen. Weinig moeite – lage kosten – groots effect. Laat Pasen maar komen!

Pas de voorjaarsschoonmaak ook eens op je CRM-systeem toe: wie in je bestand mag er eigenlijk wel uit – bijvoorbeeld omdat ze al tien jaar inactief zijn? Wie verdient er extra aandacht omdat ze trouwe klanten zijn en voor wie is het belangrijk dat ze zo snel mogelijk hun gebit laten controleren? Kijk het eens na, en schoon de boel op;

Breng wat extra selectiecriteria aan: laat jullie klantensysteem het toe dat je op verschillende manieren kan zoeken? Misschien is het dan goed om eens wat extra opties aan te brengen. Zo kun je selecteren op voorkeuren of producteigenschappen.
Bijvoorbeeld: Is één van je klanten verzot op asperges? Laat ze weten dat ze er zijn. Iedereen die afgelopen herfst hun haren donker hebben laten verven – hop, naar de salon want het is tijd voor een coupe soleil. Iedereen met een grijze auto van een bepaald Japans merk? Kom nu naar de dealer, want de nieuwste kleuren staan opgelijnd, en grijs is uit. Zo kun je ook voor kleine aantallen heel gericht te werk gaan;

Benader de mensen persoonlijk: selecteer op doelgroep en schrijf die mensen persoonlijk aan. Zo hebben Jan en Herman allebei een elektrische fiets van vier jaar oud, die fietsen zijn dus wel toe aan een beurt. Nodig ze uit, en als ze rond Pasen komen, kunnen ze gelijk een proefrondje maken op jullie nieuwste model. Of Ria en Heleen, die allebei elk seizoen winkelen bij hun favoriete kledingzaak; informeer ze over je Paasactie en bied ze een gratis kleurconsult met de nieuwste voorjaarskleuren aan. Kijk, dat vinden mensen nou écht leuk.